CARN BLANCA O CARN ROJA

Publicado por maite | 16:06 | 2 comentarios »


Totes les carns, tant les roges com les blanques, contenen proteines d' excel.lent qualitat i una bona quantitat i varietat de vitamines i minerals. El seu consum moderat previndrà enfermetats com l' anèmia o la desnutrició.

CARNS ROGES

Considerem carns roges la carn de cavall, la vacuna, en especial de vacuna major com la vaca i el bou, de cacera com la de perdiu, pitxó, faisà i codorniu, i les visceres com els ronyons, el fetge i el cor.

CARNS BLANQUES

Considerem carns blanques la de pollastre, paó i conill.

El corder i el porc són una excepció, ja que es classifiquen en carns roges o blanques en funció de l'edat de l'animal i la seua alimentació. Així el "solomillo" es considerat carn roja mentre que el llom de porc atén a la classificació de carn blanca.


CARACTERÍSTIQUES DE LES CARNS ROGES:

a. MÉS FERRO: la seua coloració més roja es deu al seu alt contingut en mioglobina, un pigment de color roig que conté ferro i es troba en les fibres musculars. La seua alta concentració de ferro s'absorveix amb facilitat.

b.MÉS GREIX: la carn roja, a diferència de la blanca té més greix i per tant major aportació calòrica.

c.MÉS SABOR: gràcies a la seua sucositat són més saboroses.


CARNS ROGES DE MANERA OCASIONAL

Com es pot comprovar, al ser riques en ferro, estan especialment indicades per a persones amb anèmia. Però si en mengem en excés poden provocar problemes de "gota", obesitat i problemes cardiovasculars pel seu alt contingut en greix saturat i colesterol.
Atenent a aquests criteris nutricionals, es recomana un consum d'entre 3 i 4 racions a la setmana per a la població en general. Entre estes racions deu predominar la carn blanca i la roja només unes 2 o 3 vegades al mes. Ambdues carns es complementen molt bé, raó per la qual deuen estar presents dins d'una dieta equilibrada.




2 comentarios

  1. Rosana // 14 de maig del 2011, a les 0:31  

    A partir d'ara no vaig a abusar de la carn roja, es millor nque abuse del peix. Enguany estem aprenent molt de nutrició!

  2. Ma Jesús // 14 de maig del 2011, a les 8:50  

    Maite, si que estem aprenent molt i els xiquets estan molt motivats en contestar molt bé per a poder ser elegits i estar en el mural del Menja sa i.......