QUANTITAT DE GREIX RECOMANAT

Publicado por maite | 9:35 | 0 comentarios »

No existeix una dieta miraculosa per reduir pes. L'objectiu és disminuir el consum de calories per gastar-les posteriorment. Únicament un canvi en els hàbits alimentaris i un exercici adequat i constant pot portar progressivament a reduir el nostre pes.

El dejuni per pedre pes és molt perillós, donat que pot produir problemes en la pressió de la sang i afectar al nostre cor.

La millor dieta és aquella que proporciona tots els elements nutritius que l'organisme necessita per a un consum moderat d'energia. És així com aconseguirem que el nostre organisme estiga saludable, evitant el sobrepés i l'obesitat.

El component que proporciona més energia és el greix. Menjar més grassa que la que el nostre cos necessita produeix un augment del teixit adipós.

A major ingesta de fibra menys necessitat de ingerir greix.

Menjar massa greix pot ser el resultat de tindre massa fam. Qualsevol tipus de menjar que ens pot fer saciar sense presentar moltes calories, serà un bon recurs per sentir-nos plens, evitant menjar més.

S'ha comprovat que aquelles dietes que tenen un percentatge elevat en fibra aconsegueixen disminuir el pes corporal i eliminar l'estat d'ansietat que produeix la sensació constant de fam, especialment la fibra soluble que es manté més temps en l'aparell digestiu. També controla el colesterol i evita l'estrenyiment.Això no significa que deguem abusar de la ingesta de fibra, ja que podria interferir en l'absorció del calci o produir problemes de diarrea.

ALIMENT RICS EN FIBRA SOLUBLE: cereals, arròs integral, llegums, fruites (especialment la poma, la taronja, la mandarina, el pomelo, les freses i els plàtans), verdures i hortalisses (especialment la col-i-flor, la carlota i la bajoca).

ALIMENT RICS EN FIBRA INSOLUBLE: arròs blanc, carxofes, pa integral, fruites i verdures.


IMPORTÀNCIA DE CONSUMIR FÈCULES.

El consum de fécules sempre ha tingut una mala premsa en el control del greix corporal. S'ha dit que la ingesta de hidrats de carbó com les llegums, els cereals com el pa, l'arròs, la dacsa, els plàtans, les creïlles o la pasta engreixen molt. Molt al contrari, aquests aliments podem ajudar a previndre l'obesitat donat que proporcionen a l'organisme una gran sensació de sacietat. Tenen molt poc greix i han de formar part de la nostra dieta diària ja que ens proporcionen vitamines, minerals i fibra.