Llegim un poc més

Publicado por mar | 16:01 | 4 comentarios »


COM ACONSEGUIR QUE ELS NOSTRES FILLS – ALUMNES
SENTEN LA LECTURA MÉS A PROP

Els videojocs, l’ordinador, la música i el cine han ocupat el temps de la lectura de molts xiquets. Hui en dia pares i mestres, ens trobem davant d’un hàndicap, conseguir que els xiquets/es lligen més llibres, contes, històries…

No es tracta de llegir per llegir, ni d’imposar el què nosaltres volem que lligen. Per fomentar, iniciar, anticipar-nos a què tots ells i inclòs nosaltres, pares/mares i mestres ens agrade llegir cal tenir en compte i compartir allò que realment li interessa al xiquet/a.

Però, com fer-ho?

1. En primer lloc hem de conéixer els seus gustos, preferències, temes que desperten el seu interès. (De segur que si els regalem un llibre que els agrada tenim garantida la seua lectura).

2. Realitzant lectures interactives. Es tracta de compartir el llibre amb els nostres fills/alumnes: llegir amb ells, convertir-nos amb actors i actrius, escenificar, interpretar, riere, jugar. De segur, que si despertem aquesta sensació de joc amb els llibres de la mateixa manera que ho fan els videojocs o els programes televisius la seua actitud respecte la lectura canvia.

3. Amb aquesta tasca no sols fomentarem el gust per la lectura sinó que facilitarem i millorarem la seua comprensió lectora. És una manera d’integrar-se i que ells creguen que estan dintre del llibre, fent-se protagonistas de la història. A més a més, mentre juguem podem anar fent preguntes sobre el llibre, personatges, el desenllaç la qual cosa facilitarà la seua expressió oral.


RECORDA:

- LLEGIM JUNTS.
- GAUDIM LLEGINT.
- JUGUEM LLEGINT.
- PARLEM LLEGINT.
- COMUNIQUEM-NOS LLEGINT.
- CONEIXEM-NOS MÉS LLEGINT I COMPARTINT.

T’ATREVEIXES!!!

4 comentarios

  1. Rosana // 24 de març del 2010, a les 20:10  

    Eixe xiquet de la foto és molt bonic,pareix que em sona...je,je,je.
    L'article és molt interessant.

  2. Rosana // 24 de març del 2010, a les 20:10  

    Eixe xiquet de la foto és molt bonic,pareix que em sona...je,je,je.
    L'article és molt interessant.

  3. Ma Jesús // 24 de març del 2010, a les 21:06  

    Però eixe xiquet ja sap llegir?

    Segurament no, però els seus pares ja li ofereixen contes per a vaja adonant-se'n de quantes coses meravelloses pot trobar entre les fulles dels llibres.
    Dóna igual que siguen fulles de paper, de tela o impermeables com les de Ferran.
    Per ahí hem de començar....

  4. LAMERI // 26 de març del 2010, a les 1:32  

    L'article està molt bé i el "nano" genial.