AJUDES A LA FAMÍLIA

Publicado por Rosana | 17:44 | 0 comentarios »




A Espanya existeixen multitud d'ajudes a la família concedides per les diferents administracions. La següent informació (centrada en les iniciatives que corren a càrrec de l'Estat) es completaria en altres mesures concretes en Transport, Educació, Sanitat, Dependència... adoptades per les comunitats autònomes.

Per naixement

- Subvenció de 2.500 euros per naixement d'un fill o adopció en una família legalment establida. A diferència d'altres ajudes, el famós xec-bebé té caràcter universal, és a dir, poden cobrar-lo totes les famílies amb independència del seu nivell de renda. Es pot obtenir com pagament únic o com deducció fiscal.

- Part o adopció múltiples. Prestació econòmica (pagament únic i universal) quan el nombre de nascuts o adoptats siga igual o superior a dos (els xiquets amb minusvalidesa del 33% o major computen doble). Si són dues, quasi 2.500 euros. En cas de “trillizos”,quasi 5.000 euros. Per a quatre o més, prop de 7.500 euros.

- A partir del tercer fill. L'Estat concedeix uns 450 euros pel naixement d'un tercer fill o successius. Tenen dret a aquest subsidi les famílies que no superen un determinat nivell anual d'ingressos, màxim que ve determinat pel nombre de fills a càrrec en la llar: 12.116 euros si són tres (15.903 per a les famílies nombroses), 13.526 si són quatre (18.479), etc.